Trætyper

Holder for ipad, tablet, laptop i træ

Amerikansk Valnød (UDSOLGT)
Denne træsort bliver, som navnet antyder, dyrket i nordamerika. Træet kendetegnes ved den eftertragtede mørkebrune farve, som vi har valgt at fremhæve ved behandling med olie. 
uStand i amerikansk Valnød er et af vores mest populære produkter.
Behandlingen med olie og den efterfølgende polering, gør at træet bliver modstandsdygtig overfor pletter.

Ask
Kendetegnet for træsorten ask er en lys farve med et meget flot spil i årene. Det er den letteste træsort i ”uStand familien”. Asketræ bliver pga. af dens store sejhed ofte brugt i møbelproduktion og fremstilling af sportsudstyr. uStand fremstillet i ask, er ubehandlet og vil med tiden få en mere gylden farve.

Røget Eg
Røget eg er en af de mest "hotte" træsorter for tiden. Røget eg kendetegnes, som traditionelt eg, ved at være tungt, hårdt og meget stærkt. 
Den mørke farve i træet opnås ved en kemisk proces. Efter opskæring af egetræet, bliver plankerne placeret i vacuumanlæg med flydende ammoniak. Træets naturlige garvesyre påvirkes og træet farves sort
Den røgede eg som bruges til uStand er spejlskåret træ. Denne specielle måde, at skære træet op på, efter fældning, gør at der i træets struktur kan ses et ”spejl”, som nærmest ses som fløjelsglinsende 

Eg
Egetræ er traditionelt set en meget populær træstort i møbelproduktionen. En del af de danske møbelklassikere blev og bliver til stadighed produceret i egetræ. Egetræet kendetegnes ved at være tungt, hårdt og meget stærkt. 
uStand produceret i eg bliver behandlet med olie. Behandlingen med olie og den efterfølgende polering, gør at træet bliver modstandsdygtig overfor pletter, samtidig med, at det fremhæver træets naturlige glød.
Det egetræ som bruges til uStand er spejlskåret træ. Denne specielle måde at skære træet op på, efter fældning, gør at der i træets struktur kan ses et ”spejl” som nærmest ses som fløjelsglinsende striber i træet, hvilket giver træet et ”eksklusivt look”.